All is well

25 Jul

Min blogg har fört en tynande tillvaro här, under en längre tid. 

Alla har vi ju en anledning till att vi skriver, och bloggar. Min har alltid i första hand varit behovet av att skriva av mig, när känslor bubblar och pyser över. När jag känt mig liten, och svag. Och arg. I perioder av mitt liv har det, väl som för alla, varit mer av den varan än i andra. Jag startade den här bloggen under mitt livs hittills största kris, när jag blev sjukskriven pga stress och senare fick en utmattningsdiagnos. 

Så, att det varit så tyst här under en längre tid är en faktiskt en bra sak. Väldigt bra. För jag mår bra. All is well! Bara en sån sak som att jag, efter det senaste helvetesläsåret, inklusive psykologkontakt via företagshälsovården, var nedvarvad och dagvill bara några dagar in i sommarledigheten. Som fd utmattningssjuk är man synnerligen väl medveten om värdet av en sån kort tid mellan stresspåslag och och att kunna varva ner och släppa taget. Det är ett klart och tydligt tecken på att ens stressystem är i balans. När kroppen kan ta hand om och reglera adrenalinet efter att det pumpas ut i kroppen, ju kortare och ”grundare” dippen blir, i desto bättre skick är man. Och efter avgrundshålet i och med utmattningen är jag djupt, djupt tacksam över att att ha hämtat mig så fantastiskt som jag gjort. Att jag är tillbaka på banan och känner mig helt frisk från den diagnos jag fick.
Man vet aldrig vad tillvaron i fortsättningen kommer att innebära. I morgon, nästa vecka, kanske redan i dag. Och så är det ju. Men inget kommer heller kunna undvikas för att jag oroar mig och inte vågar glädjas över den sinnesro och den balans jag befinner mig i, just nu. Så jag säger som jag brukar (och gläds med att jag lyckas leva i den känslan också):

Det här är också livet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: