Svårt att ta det lugnt och njuta av ledigheten

16 Jul

Jag vet att jag egentligen behöver det här. Lata dagar utan krav. Det var så skönt att komma hem efter tio dagars bortavaro men nu kryper det i kroppen på mig igen.

Maken är i Holland. Han kommer hem på söndag. Sonen är bortrest för ett dygn och kommer hem ikväll. Huset känns tomt och tyst. Jag saknar dem.

Dottern och jag tog emot besök i går, vänner från storstan som passerade oss på väg mot semesterresemålet. Vi åkte en sväng med alla barn och badade och så åt de middag här. Jättetrevligt, men den tomma tysta känslan är tillbaka idag. Dottern har tagit sparkcykeln till en kompis. Det känns ensamt.

Det finns tvätt att vika och en gräsmatta att klippa, men jag måste tagga ner känner jag. En och en halv dag har jag ägnat åt ogräsrensning, städning inne, altantvätt och matlagning inför besöket igår. Idag har jag diskat stordisken från igår och oljat in köksbordet. Visst, det är skönt att få saker och ting gjorda, de görs ju inte av sig själva. Men jag tror att jag ränner omkring lite på grund av rastlöshet och jag vill ju kunna njuta av de här dagarna också. Kunna slappna av. Jag måste aktivt träna på det, märker jag.

Ja. Så nu sitter jag här och tänker fortsätta läsa den här boken:

image

Den är riktigt bra. Jag fick den som sommarpresent av en av mina klasser. En pocketbok på engelska, förstås, till engelskläraren. Så enkelt, men med en tanke bakom. En mycket uppskattad sommarpresent, just därför.

Annonser

Ett svar to “Svårt att ta det lugnt och njuta av ledigheten”

  1. Hanna 16 juli, 2014 den 3:53 e m #

    Jag känner igen det där så väl. Det är kanske inte för inte som just vi blivit utmattade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: