Hjärngympa

21 Jun

Jag kom på att jag ville börja spela fiol. Sonen har meddelat, efter bara en termin, att han inte tänker fortsätta. Så nu står fiolen här och bara står. Och eftersom den gör det, och jag har spenderat en del tid med sonen när han tränat, har jag blivit intresserad av att prova själv.

Själva fiolen är för liten för mig. Det funkar, men jag misstänker att en fiol i rätt storlek skulle underlätta.

Noterna är svåra. Jag lär mig en melodi för att jag vet vilken sträng jag ska spela på just då, och hur jag ska flytta fingrarna, men jag har inte fattat hur jag ska veta i svårare melodier hur man ska veta om det är på E-, A-, D-, eller G-strängen man ska hitta tonen som avses. Det går ännu så länge att räkna ut, jag fattar verkligen varför man kopplar i hop musik med matematik.

Det gick ganska bra. Jag fick blodad tand så nu har jag rotat fram min gamla blockflöjt också, inklusive notbok, sen jag låg på toppen av min musicerande karriär; när jag gick i trean och började spela ett instrument. Det gick inte att välja något annat än blockflöjt då. Jag kan lite förstå tanken bakom. Blockflöjt är oändligt mycket lättare att kunna spela rena toner på än fiol. Jäklarns vad det låter ibland.

Det här får bli sommarens roliga projekt. I framtiden tänker jag ta en kurs. För vuxna. Fiol eller något annat instrument. Det ska jag.

Men trött i hjärnan blir jag. Trött så att jag mår illa.  Tur att jag vet att det är då man ska ta paus och vila. Låta det landa. Så kanske det låter bättre i morgon.

image

Det här är mitt mål. Den här ska jag lära mig spela på fiol. Punkt slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: