Midsommar hemma

19 Jun

image

Midsommarstången är klädd. Själv är jag trött i kroppen som efter ett fyspass. Nu var det väl i och för sig det också, att kliva runt i dikesrenar och längs åkrar för att plocka en massa blommor och sen spendera nästan två timmar med att framåtböjd stå och surra fast björklöv och blommor.

Det är fotbollslaget som anordnar midsommarfirandet där vi bor och i år föll det på dotterns lag, specifikt fyra familjer i laget, att klä midsommarstången. Fint blev det, men vi ska inte ens dansa runt den här stången. Vi åker in till stadsparken istället, till kommunens midsommarfirande. Tanken på att fira själva här i vår del av stan kändes inte lockande. Vi åker hellre in till de centrala delarna då, och firar med vänner.

Det är första gången någonsin jag firar midsommar hemma. Det känns lite konstigt, men beslutet var lätt. Vi var båda så trötta efter Gotlandsresan att bara tanken på att packa väskorna igen och sätta oss själva och barnen i bilen i flera timmar till mitt landställe eller någon annanstans i storstan gjorde oss ännu tröttare.

Den är faktiskt riktigt mysigt, tanken på att vara hemma. Maken har gjort nubberöra. Barnen och jag åkte och handlade så att vi kan äta sillunch och grilla lite festligare än vanligt till middag. Däremellan fikar vi i stadsparken. Jag har också köpt ett spel för oss att spela tillsammans i morgon kväll. Spökjakten, tror jag det hette. Barnen är glada, de har tydligen spelat det förr. I morgon ska jag stryka en vit linneduk att lägga på matbordet. Bara en sån sak, de gånger vi haft duk på bordet sen vi fick barn går lätt att räkna på en hand.

Midsommaridyll. Ja, det låter så. Men det var faktiskt lite som att trycka på en knapp, när vi blev lediga. Tempot drogs ner. Spänningar släppte. Sommarlunken innfann sig direkt.

Kanske just för att vi för en gångs skull inte stressar iväg för att fira midsommar någon annanstans.

Den här ledigheten har börjat väldigt bra.

Annonser

Ett svar to “Midsommar hemma”

  1. linda 20 juni, 2014 den 8:10 f m #

    Vad klokt!! Vi var hemma förra året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: