Slutkörd efter intensiv helg och allt som varit

13 Apr

Vänner på besök i helgen. Nästan två år sen vi sågs sist. Bor man många, många mil ifrån varandra kan det bli så.

Jag körde slut på mig själv redan i går. Maken och jag delade upp dagen så att han tog våra arbetsuppgifter under fotbollsföreningens städ- och fixardag och jag städade och fixade hemma, inför gästernas ankomst. Drygt två timmars slit med undanplockning, dammsugning och toalettstädning, så såg huset riktigt presentabelt ut. En dusch, marinera kött till kvällens grillning och sen iväg med dottern till dansen. Sen hem ungefär samtidigt som gästerna kom.

Städ och fix hela förmiddagen, umgänge hela eftermiddagen, jag kan lätt säga att när det blev en paus för att de skulle natta sina barn fick jag kämpa för att inte somna i soffan. Hela dagen tog oerhört mycket energi av mig, helt enkelt. I natt sov jag som klubbad, tills jag vaknade illamående. Jag lyckades somna om och sen var det borta.

Efter lunch åkte gästerna hem och maken tog med våra barn till simhallen. Jag stapplade till soffan och tvärsomnade. Nästan tre timmar senare, när jag väcktes av att det ringde på dörren, kändes det som att vakna upp till en annan värld. Ut ur dimman, på något sätt. Nu är jag dock nästan lika trött igen.

Jag antar att den här tröttheten har sitt ursprung i städning, intensivt umgänge och kanske allra mest i att jag befinner mig i bakvattnet av den massiva ångesten från förra veckan. Influensan har jag inte heller återhämtat mig från. Oavsett vad, så är det som det är.

Påsklovet ligger framför oss. Vi skå åka och hälsa på min svärfar, som gått i pension och flyttat till sin släktgård, något han pratat om i många år att han skulle göra som pensionär. Resan dit är lång och när vi nu åker hela vägen stannar vi i flera dagar, är det tänkt. Det blir bra. Lugnt och skönt, miljöombyte, frisk luft och ljus. Jag ska försöka att bara vara, inte tänka och tänka, och analysera allt hela tiden.

Mer om det där analyserandet en annan dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: