Samma visa varje år

30 Okt

Vinterkläder till barnen är ett ständigt återkommande aber. Eller så är det jag som gör det till ett.

Först av allt är svårigheten att synka affärernas ”nu är det dags att handla vinterkläder” med mitt egna ” nu är det dags att handla vinterkläder”. Det skevar alltid och lyckas olika bra olika år. Generellt tycker affärerna att det är dags långt före mig.

Nummer två, i år i alla fall, är att vi befinner oss vid en brytpunkt. Tidigare år har vi kunnat välja men nu är det inte lika lätt. Mina barn, antagligen precis som många andra, har ingen lust att ägna lång tid till att klä på sig innan de ska gå ut. Det ska gå snabbt, alltså vill de ha overall hellre än jacka och byxor. Overaller finns upp till storlek 140, om man inte handlar på nätet och i tid. Det funkar för den yngsta men inte för den äldste. 146 är nog vad som skulle passa honom bäst i år (han är inte den störste nioåringen).

Problemet med overall är att man då också behöver en vinterjacka, för ska man bara ut till bilen och åka iväg någonstans där man ska vara inne är det otympligt med overall.

Lägg till vinterskor av bra kvalité (ja, det gäller givetvis vinterkläderna också) och vi landar lätt på mellan fyra och fem tusen kronor, totalt, för två barn. Att spendera så mycket pengar får mig alltid att tveka. Jag vill fundera igenom det först.

Så då gör jag det. Varje år. Tills jag tröttnar och bara köper något och då får det ju bli vad som finns kvar för då är vi än mer osynkade än vi var från början, affärerna och jag.

Ibland önskar jag att jag funderade lite fortare. Den här processen är jag trött på, även om jag säkerligen kommer sakna den som allt annat när barnen är stora och sköter sina klädinköp själva.

Idag tar årets process slut, för jag har kommit till tröttnar-läget.

Off to the stores.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: