Välja liv

29 Nov

Snön föll i går. På ett lager av lera har den lagt sig för temperaturen ligger på noll eller aningens plus. På asfalten har slasket frusit till is så antingen halkar man omkring där eller i leran (gräsmattan) vid sidan av gångvägen. Det ryktas om vargavinter igen. I så fall önskar jag att det här slasket försvann och att det blev ordentligt kallt ett tag innan det kommer ny snö, så att tjälen åtminstone lägger sig först.

Och mina vinterskor är uppe på vinden. Stora bekymmer..

Maken frågade mig i går: ” Jaha, vad händer härnäst? Vad är planen, liksom?”

Planen. Hm, planen? Ja, jag äter ju Mirtazapin nu. Det ska väl utvärderas om den har någon verkan, det tar minst två veckor. Med kuratorn har jag börjat se över hur mitt liv såg ut den dagen jag inte orkade mer och hur jag skulle vilja att det såg ut, i stället. Det är ju en process i sig. I dag ska jag träffa en psykolog via företagshälsovården. Jag kan inte påstå att inget händer, men fort går det ju inte precis. Där emellan vilar jag, och vilar, och vilar. Same old, same old.

Utöver det vet jag faktiskt inte vad planen är. Det får väl visa sig, tänker jag. En ovan känsla, både lite läskig och försiktigt hoppfull. För, på ett sätt är jag glad att jag är där jag är. Det VAR inte roligt, mitt liv som det var. Jag kände mig fångad i måste-fällan. Det kändes som om en alldeles för stor del av mitt liv var ett enda stort MÅSTE och en alldeles för liten del var min egen att påverka och styra som jag ville. Jag minns att jag tänkte, ett par månader innan kraschen:

”Ska det vara så här nu? Är det så här jag ska ha det i mitt liv tills jag blir gammal?”

Så fan heller, tänker jag nu. Blir jag gammal på det där kommer jag att ångra mig, sörja över mitt liv som blev så felprioriterat. Så av den anledningen kan jag känna mig tacksam för att det ändå blev som det blev. Nu har jag ändå en chans att göra det bättre, att välja på ett annat sätt. Ja, att välja över huvud taget, för det kände jag inte att jag kunde förut.

Jag måste bara komma på vad det är jag vill, vad som är viktigt för mig och hur jag vill leva mitt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: