Zombievärld

18 Nov

Mitt liv som zombie, så kan jag kalla de här dagarna i mitt liv.

Delvis beror mitt zombieliknande tillstånd på att sonen visade sig ha lunginflammation och har legat inlagd på sjukhus det senaste dygnet. En vecka med skyhög feber, ett konstant trugande för att få i honom vätska och energi har tagit ut sin rätt på den här redan ganska kraftlösa mamman. Extrakrafter har uppbådat sig som jag inte visste att jag hade. På något sätt funkar det så när det gäller ens barn. Men sen, när barnet kommit hem från sjukhuset, svarat bra på antibiotikan, inte längre har ont och är rädd utan ligger på sitt golv och plockar med Lego och småsjunger eller läser tidningar, då när det finns utrymme att krascha igen, då gör man det.

Delvis beror min kopiösa trötthet också på att jag börjat med en ny medicin och den har trötthet och dåsighet som vanliga biverkningar. Jag tog min första halva tablett i går kväll strax före åtta, och klockan hann nog inte bli halv nio innan jag sov. Sen sov jag till halv elva idag. Klev ur sängen orkade jag inte förrän halv två.

Maken och jag står inte på god fot med varandra. Han är lika trött och sliten som jag. Vi klarar inte av att stötta varandra då, det vet vi redan. Vi lyckas inte hämta kraft hos varandra, trots att vi har förutsättningarna, för egentligen vet jag att vi har det ganska bra tillsammans. Vi skulle kunna ha det i alla fall.

Visst, vi gick i familjerådgivning hela förra året. Men vi redde ut mycket som vi behövde reda ut och allt kändes bra efter det. Efter min krasch nu den här hösten har jag insett att jag har en del att jobba på själv, för egen del. Mer om det en annan gång.

Nu börjar strax Solsidan, så jag ska ta min tablett, tvätta mig och borsta tänderna, för då lär jag knoppa in rätt bra när Solsidan är slut sen.

Det kommer att bli bättre. Det kommer inte alltid att vara så här för alltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: